- contact@climbagain.ro
- L-V: 11.00-21.00 | S-D: 10.00-15.30
Comunitatea Cățărătorilor Nevăzători din România
Am mers în câteva școli pentru copii și tineri cu deficiențe de vedere și i-am ajutat să capete încredere în ei.
Dacă prizele tocite de pe panourile de cățărat ale proiectului HUB ar putea vorbi, ele ar spune povestea sutelor de copii nevăzători sau cu deficiențe de vedere care s-au bucurat de escaladă în cei 2 ani de proiect.
Parteneriatul cu școlile pentru nevăzători a însemnat începutul formării unei comunități de sprijin și incluziune pentru dezvoltarea abilităților de orientare ale elevilor.
Am reușit să creăm o rețea națională puternică între toate cele 7 Școli Speciale pentru Deficienți de Vedere existente în România.
Pe lângă sesiunile de escaladă, am vrut să dăm un mic twist întâlnirilor cu acești copii minunați oferindu-le ateliere de independență în care au primit și au învățat cum să utilizeze bastonul alb, dar și ateliere de muzică, povești și artă.
Pentru copiii cu deficiențe de vedere, escalada este mai mult decât un exercițiu fizic care antrenează toți mușchii corpului. Escalada este terapie pentru că susține dezvoltarea multilaterală:
În cadrul proiectului Puternici împreună – incluziune și educație prin escaladă” finanțat prin programul „În Stare de Bine” și susținut în parteneriat cu Kaufland, am realizat un studiu de impact împreună cu Reveal Marketing Research la Festivalul Național de Escaladă (4 ediții implementate în perioada decembrie 2018 – noiembrie 2019) pe un eșantion de 60 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 20 de ani.
Studiul a demonstrat că 9 din 10 nevăzători nu ies singuri din casă și că doar 2,63% dintre nevăzători au locuri de muncă. S-a observat o creștere a încrederii în sine a copiilor nevăzători după un eveniment cu +17% .