- contact@climbagain.ro
- L-V: 11.00-21.00 | S-D: 10.00-15.30
Așa a luat naștere Lotul Național de Paraclimbing, odată cu motivația de a transforma joaca în cățărat și antrenamentele la sala de escaladă în medalii obținute la competițiile internaționale și campionatele mondiale.
Indiferent de vârstă, sex, locul de naștere sau meseria aleasă, fiecare sportiv al Lotului Național vine cu o poveste proprie de depășire a imposibilului - ei nu se lasă definiți de dizabilitatea pe care o au, ci de pregătirea lor ca sportivi de performanță, pasionați și competitivi. La rândul lor, aceștia îi vor inspira pe alți copii și tineri asemenea lor să aleagă sportul și escalada ca drumuri profesionale în viață.
Ia naștere prima echipă de paraclimbing a României, formată din 12 sportivi cu deficiențe de vedere, auz și tulburări neuromotorii, antrenați de Climb Again.Prin eforturile noastre, disciplina paraclimbing (escalada sportivă practicată de persoane cu dizabilități) este recunoscută oficial de Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE).
Participare la prima competiție internațională – Campionatul Mondial de Escaladă (IFSC Paraclimbing), Paris, Franța, 2016 – locul 6 la categoria deficiențe de vedere (Răzvan Nedu)
În 2017, atacăm toate etapele de campionate mondiale. Strângem medalii de aur, argint și bronz.
Răzvan Nedu concurează cu mâna în ghips și devine vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Paraclimbing din Moscova
Lotul Național al României încheie sezonul competițional cu nu mai puțin de 17 medalii pentru România. Încep antrenamentele sportivilor în expediții pe cei mai înalți munți din Europa de Est
Printre copiii aflați în programele pentru dizabilitate Peste Limite și HUB, se numără cei cu o pasiune pentru cățărat și înclinație spre performanță sportivă. Aceștia sunt nucleul Lotului Național de Juniori a cărui inaugurare este anunțată la finalul anului 2022!