- contact@climbagain.ro
- L-V: 11.00-21.00 | S-D: 10.00-15.30
Claudiu Miu – Antrenor Coordonator /Navigator
Anto Barbu – Manager
Mihaela Pirvulescu – Comunicare
Byron Bevensee – Antrenor Bucuresti
Delia Liscan – Instructor/Antrenor Cluj /Navigator
Constantin Voicescu – Kinetoterapeut /Navigator
Iulian Farkas – Staff/Navigator
Adrian Icobescu – Instructor Arad
Valentina David – Instructor Buzau
Andrei Bat – Instructor Iasi
“Până în ultima clipă a fost incertă plecarea mea din cauza accidentării la deget. Nimeni nu s-a gândit că voi concura cu mâna în ghips ca până la urmă să ajung să mă lupt pentru medalie.“
În 2021, Răzvan Nedu concurează cu mâna în ghips și devine vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Paraclimbing din Moscova.
“Escalada, un sport complex și solicitant, presupune cățărarea pe un perete de stâncă sau pe un panou artificial, cu ajutorul forței brațelor și picioarelor. Deși pare un sport dificil, accesibil doar oamenilor cu o condiție fizică excelentă, în realitate lucrurile stau altfel. Cățăratul nu reprezintă doar un sport, ci și o modalitate de terapie ceea ce-l face practicabil pentru oricine, inclusiv pentru persoanele cu multiple dizabilități. Iar noi, în ultimii ani, am demonstrat acest lucru! Ne bucurăm că avem un program sportiv complet în acest an.”
“Când sunt supărată, îmi place să fac ceva util. Cunoscându-i pe cei de la Climb Again, am ales să vin la sport. Aveam nevoie și de oameni, să vorbesc cu oamenii, să comunic. Eram izolată. Aici am primit încurajări autentice, am început să merg de 3 ori pe săptămână la antrenamente și m-am ținut. A fost despre muncă și încredere. În competiții, a contat mereu mult sincronizarea dintre navigator și mine. Așa am reușit să ajung în finală.”
Ionela Grecu este cățărătoare medaliată cu aur la categoria B3 a sportivilor cu deficiențe de vedere. În doi ani, a adus României două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.
„De aceste medalii de aur pot spune doar că sunt mândru. Sper ca performanțele echipei să arate că escalada este un sport care schimbă viețile copiilor și tinerilor cu dizabilități.”
Cosmin Candoi este cățărător medaliat cu aur la categoria B3 a sportivilor cu deficiențe de vedere. Cosmin a adus României primul titlu de Campion Mondial în anul 2019. Au urmat atât de multe medalii de aur încât, de la un moment dat, nu le-am mai numărat. Ce numărăm sunt zâmbetele copiilor și cursanților cărora Cosmin le inspiră aceeași pasiune și determinare care l-au ridicat pe el pe podiumurile mondiale de paraclimbing.
„A fi membru în lotul național de paraclimbing este în primul rând o responsabilitate care mă provoacă să mă dezvolt pe toate planurile, dar cel mai important pe plan sportiv și personal. În al doilea rând este un motiv de bucurie de a inspira alți copii și tineri să se dezvolte la rândul lor, să fie încrezători și să lupte să fie independenți.”
Alex Benchea este cățărător nevăzător, dar mai ales alpinist și iubitor de munți. El a dat startul proiectului 7 summits, cucerirea celor mai înalte 7 vârfuri de pe cele 7 continente ale lumii. Alex locuiește în Cluj unde ne ajută și ca instructor de escaladă pentru copiii cu deficiențe de vedere.
„Vin la Climb Again din luna Iulie, anul acesta. Lucram la piața Berceni ca vânzător și m-a văzut Claudiu care m-a întrebat dacă vreau să vin la sală. I-a atras atenția dizabilitatea mea la mână și la picior. Auzisem de escaladă și văzusem oameni la TV făcând asta, mi se părea un sport extraordinar, dar nu m-aș fi gândit niciodată că aș fi putut și eu să fac asta. Acum mă antrenez în fiecare săptămână, particip la competiții și simt că asta îmi dă o încredere în mine enormă. Zilele mele nu se mai împart între muncă și jocuri video, acum simt că pot mai mult de atât.”
Liviu Matei este cățărător medaliat la categoria RP2. în 2022, odată cu antrenamentele de lot pe munți înalți, a descoperit plăcerea drumețiilor și alpinismului.
„Înainte de a descoperi lumea escaladei, viața mea era destul de sedentară. Stăteam în casă în majoritatea timpului și îmi făceam temele. Când m-am apucat de escaladă, la sfârșitul anului 2018, atunci când i-am descoperit pe cei de la Climb Again, ai mei nu prea erau de acord. Li se părea un sport periculos. Dar au înțeles rapid ce e escalada și au văzut că evoluez și atunci au început să mă încurajeze să practic acest sport. Iar astăzi fac parte din Lotul Național de paraclimbing al României cu care am participat la competiții internaționale.”
Ariana este cățărătoare medaliată la categoria B1. Ariana e adolescenta echipei. A scris o carte inspirațională despre ce înseamnă viața unui nevăzător și e voluntară Climb Again în Arad unde lucrează cu copiii cu dizabilități.
„Ce înseamnă să fii navigator pentru lot? Înseamnă dedicare, concentrare maximă, sincronizare și în același timp puterea de a face traseul o dată cu cel cu care navighezi. Trebuie să devii una cu sportivul. Împreună suntem unul, iar emoțiile sunt la fel de mari și pentru navigator. Adeseori, mai mari!”
Iulian Farkaș este arhitectul pereților de escaladă și al traseului de aventură Climb Again. El își prelucrează imaginația prin intermediul prizelor colorate și creative. În timpul competițiile internaționale de paraclimbing, este și navigator pentru sportivii nevăzători.
„Sunt foarte fericit să îmi joc rolul în Lotul Național de Paraclimbing, să ajut sportivii să își atingă potențialul maxim.”
Constantin este navigator pentru lotul de paraclimbing și instructor pentru copiii cu dizabilități în Timișoara.
„Ce înseamnă să fac parte din lot? Pasiune, provocare și aspirație! Pasiunea pentru mișcare și pentru un stil de viață sănătos! Provocarea de a mă cunoaște, de a-mi descoperi limitele și de a mi le depăși! Aspirația de a reuși să ajung la înălțime atât la propriu, cât și la figurat indiferent de barierele ivite de-a lungul traseelor. Iar dacă activitatea mea inspiră un singur om să-și atingă un pic mai mult din propriul potențial, eu mă simt împlinită!”
Adriana este cățărătoare medaliată la categoria B1.
„Fiind navigator la Climb Again, am descoperit că escalada poate fi, într-o mare măsura, un sport de echipă.”
Byron a venit din Chile în România. Noi l-am cunoscut ca instructor la sala de cățărat Vertical Spirit din București. Astăzi, Byron este și instructor și navigator în Lotul Național de Paraclimbing.
„Rolul meu este de a transmite mai departe pasiunea pentru cățărat și de a antrena sportivii și viitorii sportivi din Cluj Napoca. În cadrul competițiilor, am și rolul de navigator. La fiecare competiție a Lotului, s-a adeverit sloganul Overcome the Impossible, iar asta mă motivează atât pe plan personal, cât și profesional”
Byron a venit din Chile în România. Noi l-am cunoscut ca instructor la sala de cățărat Vertical Spirit din București. Astăzi, Byron este și instructor și navigator în Lotul Național de Paraclimbing.