CATEGORY

Proiecte

DETAILS

CUSTOMER

7 Summits

LOCATION

Aconcagua

START DATA

01-09-2022

DURATION

100 zile

7 Summits

Răzvan Nedu (vedere de ~1%) și Alex Benchea (nevăzător complet) vor să escaladeze cel mai înalt vârf din America de Sud – Aconcagua (6.960m). Muntele face parte din campania 7 summits – ascensiunea pe cele mai înalte 7 vârfuri din cele 7 continente tradiționale! Ei au reușit în ultimii ani să cucerească unii dintre cei mai impresionanți munți din lume (MontBlanc, Elbrus, Matterhorn, Kilimanjaro) și au dus steagul României sus și în competițiile mondiale de paraclimbing.
Despre proiect
Obiective
Echipa

Răzvan Nedu este căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, vice campion mondial, instructor la Climb Again și unul dintre cei mai cunoscuți sportivi cu dizabilități din România. El vede aproximativ 1% și a devenit un model pentru mulți copii și tineri cu dizabilități. De pe cele mai înalte vârfuri, mesajul lui este adresat mereu copiilor și tinerilor care trăiesc în izolare și în capcana lui NU POT din cauza dizabilității lor.  

"Eu când îmi setez un obiectiv merg până la capăt și trag de mine. Mai ales când am mai multe motive, toate la fel de întemeiate, care mă împing tot mai sus, unul dintre ele fiind copiii pe care îi întâlnesc la școlile pentru nevăzători. Știu doar cât de greu e pentru ei să meargă cu bastonul alb. Așa că mi-am promis că eu nu voi alege calea ușoară, o să urc și o să le arăt tuturor cât de multe lucruri poate face cineva cu o dizabilitate!"

Alex Benchea crede că libertatea trăiește în munți. Sportivul nevăzător vede viața ca pe o provocare și este mereu în căutare de lucruri noi. Așa a ajuns să urce pe Kilimanjaro, Mont Blanc și Elbrus și să facă din pasiunea pentru geografie un mod de viață activ și inspirațional. Sportul este cea mai bună terapie, spune el și îi încurajează pe oameni – cu dizabilități fizice sau nu – să facă sport și să fie conectați la natură. 

 

“Muntele are un fel de a te întoarce spre trecutul tău așa că, pe traseul spre Grossglockner din Alpi, mă tot gândeam la mesajul pe care aș fi vrut să îl primesc, în copilărie, de la mine, cel din viitor. Pentru că am fost și eu copilul cu dizabilități, iar acum sunt tânărul care încearcă, în fiecare zi, să și le depășească. 

Fii optimist și încrezător în forțele proprii, trasează-ți clar ce îți dorești în viață și muncește pentru visele tale! Dă totul pentru ca acestea să devină realitate! Cu siguranță, la un moment dat, vor găsi contextul potrivit lor.

Iar când lucrurile nu ies chiar ca la carte, înțelege că e ceva normal, nu te descuraja, muncește și mai mult pentru visele tale!

La fel ca pe munte, nu tot drumul este o ascensiune, uneori traseul mai urcă și coboară, iar apoi iar urcă, la fel e și în viață și în sport.

Un lucru pe care l-am descoperit eu acum la Grosglockner este faptul că, cu cât un munte va fi mai greu, cu atât mai mult va fi nevoie să mă antrenez.

Și, nu în ultimul rînd, setează-ți o țintă realistă care să te provoace, să te ambiționeze și să te entuziasmeze! “

Expediția celor doi alpiniști pe cel mai înalt vârf din America de Sud este parte din demersurile pe care le facem pentru ca tinerii cu dizabilități să fie văzuți. 

Răzvan și Alex se pregătesc de expediție în luna decembrie, 2022.

Donează-ți ziua de naștere prin Galantom și alătură-te și tu mesajului Climb Again. Fii și tu parte din expediția anului: Aconcagua!

DONEAZA!

DONEAZA SI TU

Doneză pentru "7 Summits Aconcagua", cu plata prin Card Bancar, alegând o singură plată sau plată recurentă

Formular Donații

DONEAZA
prin PayPal

Doneaza prin PayPal o singura data:

Doneaza prin PayPal cu plata recurenta:

Doneaza prin formular

Tu ai puterea să ne ajuți prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit sau venit al companiei pe care o reprezinți. Este una din modalitățile cele mai ușoare de a spune “Eu voi Șterge un NU pentru copiii cu dizabilități!”
Tot ce trebuie să faci este să completezi contractul și să nu lași ca acești bani să se întoarcă înapoi la stat.

Donează prin transfer Bancar​

Fă un transfer prin bancă către asociație:
Asociația Club Sportiv Climb Again
IBAN RO60RNCB0290140485940001
Cod Fiscal 32800486
BCR sucursala Apusului, Militari

Sterge un NU

PREV
0:00
0:00